Atacama Pro
Dehydrator
1.999,00 NOK
Dehydratorerne kan anvendes til tørring af alt fra chilier, citrus, æbler, pærer, bananer, figen til blomsterblade - kort sagt alt fra frugthaven. Også kød, fisk, grøntsager og krydderurter egner sig perfekt til at blive tørret. Når du tørrer forlænger du holdbarheden, men bevarer smagen. Med en dehydrator tørres chilien/frugten ensartet og sikrer dig et flot resultat. Dehydratorerne kan købes i flere varianter, alt fra den enkle og kompakte tørremaskine til den lille husstand til en deluxe tørremaskine i rustfrit stål med elektronisk kontrolpanel og digitalt display.
Frosne chilier kan holde sig i op til et år i fryseren, men der er endnu mere tid at hente, hvis du tørrer dine chilifrugter. Tørret chili kan i princippet holde sig uendeligt, omend de mister lidt af styrken med tiden. Der er flere måde at tørre chilier på.
I Indien soltørrer man chilier ved at lægge dem et solrigt og luftigt sted. I Mexico og mange sydamerikanske lande ser man ofte chilier sat på snor i ranker - såkaldte ristas.
I lande, hvor man får knap så meget hjælp fra solen, f.eks. i Danmark bliver man nødt til at bruge varmluftsovne, tørreskabe eller dehydratorer.