SPARERIBS MED HABANERO CHOCOLATE LIGHTNING OG TOMATSALSA

INGREDIENSER:

  • 2 kg spareribs
  • salt og friskkværnet peber
  • BBQ-MARINADE
  • 200 g brun farin
  • 200 g Heinz ketchup
  • 200 g østerssauce
  • 1 Habanero Chocolate Lightning eller ½ spsk chilipulver
  • 1-2 spsk citronsaft
  • salt

TOMATSALSA

  • 200 g cherrytomater
  • 1 løg
  • ½ bundt persille
  • 1 spsk chipotle chili
  • (røget chili)
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 spsk citronsaft
  • 1 tsk paprika
  • salt og friskkværnet peber

TILBEHØR
  • evt. en blandet salat
  • groft brød

FREMGANGSMÅDE:
Gnid spareribs med salt og peber og lad dem stå koldt i 3 timer. Kom dem i en gryde med koldt vand og lad dem koge op. Skum urenhederne af undervejs. Skru ned for varmen og lad dem småsimre i 3-4 timer, til de er godt møre. Træk gryden fra varmen og lad spareribsene køle ned i kogelagen.

BBQ-MARINADE Hvis du bruger frisk chili, så skær den igennem på langs, fjern frøene og skær chilien
i grove stykker. Blend brun farin, ketchup, østerssauce og den friske chili eller chilipulver. Smag til med salt og eventuelt lidt citronsaft.
Varm ovnen op til 200 grader. Tag de afkølede ribs op af kogelagen og smør dem godt ind i BBQ-marinaden. Læg dem på en bageplade med bagepapir og steg dem i den varme ovn i 12-15 minutter, til marinaden er karamelliseret, og der er dannet en gylden stegeskorpe.

TOMATSALSA Hak tomater, løg og persille fint. Gem saften fra tomaterne til senere. Blend tomater, løg og persille sammen med chipotle, olivenolie, citronsaft og paprika til en grov puré. Smag til med salt og peber. Sigt pureen igennem en fin sigte. Gem evt. den overskydende saft herfra til at marinere en blandet salat, som du kan servere til dine ribs.

SERVERING Server de karamelliserede ribs på et fad med tomatsalsaen i en skål ved siden af. Server evt. en frisk salat og groft brød til.