KLAUS´ LAVAGRYDE MED PASTA

INGREDIENSER:

  • 1 kg hakket oksekød 12-16 %
  • 400 g flåede tomater
  • 2 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 2 laurbærblade
  • 1 tsk chilipulver
  • 2 dl rødvin
  • olie til stegning
  • evt. friskhakket chili efter eget valg
  • salt og friskkværnet peber
PASTA
  • 400 g pasta penne
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 spsk salt



FREMGANGSMÅDE:

Varm olien op i en gryde og brun oksekødet lidt efter lidt, til alt kødet er stegt. Blend imens de flåede tomater og hak løg og hvidløg fint. Tilsæt resten af ingredienserne, når kødet er brunet og lad lavagryden småsimre i 2 timer. Spæd eventuelt med lidt vand, så gryden ikke brænder på. Smag til sidst til med salt og peber.

PASTA Kog pastaen i rigeligt letsaltet vand i 12 minutter. Sigt pastaen og vend den rundt med lidt olie.

SERVERING Anret pastaen i bunden af en dyb tallerken og kom lavagryden ovenpå. Drys eventuelt med lidt finthakket frisk chili.