CHILI CON CARNE MED CHOCOLATE BHUT OG MØRK CHOKOLADE

INGREDIENSER

  • 1 kg hakket oksekød
  • 4 fed hvidløg
  • 2 løg
  • 1 spsk spidskommen
  • 1 bundt kruspersille
  • (gem lidt til pynt)
  • ¼ bundt frisk merian
  • 400 g flåede tomater
  • 2 laurbærblade
  • 300 g pintobønner (sørg for at lægge dem i blød natten over)
  • 1 l oksebouillon
  • 2 friske Chocolate Bhut eller 2 tørrede Habaneros
  • eller ½ spsk chilipulver
  • 100 g mørk chokolade
  • olie til stegning
  • salt og friskkværnet peber

TILBEHØR

  • 1 lille bæger cremefraiche 38 %
  • tacoskaller eller tortilla wraps

 

FREMGANGSMÅDE


Varm olie op på en meget varm pande og brun kødet godt heri lidt ad gangen, så det får en god stegeskorpe. Krydr kødet undervejs med salt og peber. Kom kødet over i en stor gryde, når det er brunet af.
Hak hvidløgene og løgene fint. Varm olie op på panden, hvor kødet er brunet, og sauter hvidløg, løg og spidskommen i den varme olie i 5 minutter. Vend det rundt med jævne mellemrum og pas på, at løgene ikke brænder på.
Kom derefter løgblandingen op i gryden til kødet. Skyl og hak persille og merian og tilsæt det sammen med resten af ingredienserne, bortset fra chokoladen. Lad det koge op under omrøring, skru derefter ned for varmen og lad det simre under låg i ca. 45 minutter. Hold undervejs øje med, at chilien ikke koger tør. Det kan være nødvendigt at tilsætte lidt vand en gang imellem.
Tjek derefter om bønnerne er møre. Ikke bare møre, men meget møre. Smag til med salt og peber og kom til sidst hakket chokolade i og rør rundt, til den er smeltet.

SERVERING 

Anret chili con carnen i fire dybe tallerkner og drys lidt finthakket persille oven på retten. Server cremefraichen i en skål ved siden af. Lun tacoskaller eller tortilla wraps og server dem til retten.